середу, 23 жовтня 2013 р.

Мешканці Луганщини вимагають закріпити євроінтеграційний курс референдумом

У Луганську близько 200 людей вийшли на підтримку ідеї проведення референдуму з євроінтеграції.

Як розповів організатор заходу, координатор всеукраїнської громадянської кампанії «Євронаступ» у Луганську Олександр Никоноров, мета акції – закріплення євроінтеграційних прагнень українців шляхом референдуму.

«Так само, як ми підтвердили проголошення Незалежності у грудні 1991 року, ми маємо закріпити наші євроінтеграційні прагнення, щоб позбавити будь-які закиди про штучність нашого європейського вибору. Саме референдум доведе усьому світові, що Україна — це незалежна європейська держава», - вважає Никоноров.

Він також наголосив на тому, що референдум має відбутися за новим, демократичним законом, який пройде схвалення Венеціанської комісії.

«Ми вимагаємо від влади і опозиції прийняття нового, чесного закону про референдум, адже нині чинний Закон «Про всеукраїнський референдум» є антинародним за своєю суттю, що і підтвердила Європейська комісія за демократію через право», - додав Никоноров.

Наразі кампанія «Євронаступ» готує збір підписів на підтримку єврореферендуму та нового закону, подібне народне віче відбудеться завтра у Тернополі.





Немає коментарів:

Дописати коментар