пʼятницю, 18 жовтня 2013 р.

«Євронаступ» на Харківщину і Сумщину

18 жовтня активісти Всеукраїнської громадянської кампанії «Євронаступ» провели інформаційну акцію «Асоціація ЄС-Україна, що це дасть Вам» в містечку Ромни, Сумської області та Чугуєві, що на Харківщини. Захід був направлений на поширення просвітницької інформації про переваги вступу до ЄС.

«Під час проведення акції ми не зустріли жодну людину, яка б ставилася негативно до євроінтеграції. Особливе зацікавлення проявляла молодь, яка розпитувала у нас про навчання в Європі, безвізовий режим, зону вільної торгівлі, дехто цікавився, чи зміняться умови ввезення автомобілів з Євросоюзу після підписання асоціації», - розповів координатор «Євронаступу» у Сумах Олександр Ревенко.

Незважаючі на сильну зливу, акція у Чугуєві також відбулася досить вдало. За словами Олени Красилі, представниці кампанії на Харківщини, підприємці та молодь із задоволенням брали пропоновану активістами літературу, а от люди похилого віку були налаштовані досить песимістично.

«Люди старшого віку не вірять, що після підписання Угоди з ЄС щось може змінитися, мотивуючі це тим, що нинішню систему буде тяжко змінити. Молодь Чугуєва налаштована більш оптимістично, і на питання про геополітичний вибір України одноголосно відповідала, що євроінтеграція наразі єдиний шлях до цивілізованого майбутнього країни. Так само висловлювалися і більшість підприємців з чугуївського ринку, які висловлювали сподівання, що євроінтеграція дасть змогу побороти корупцію та високі податки», - розповідає Красиля.

Цими вихідними подібні акції також відбудуться на Київщині та Запоріжжі.



Немає коментарів:

Дописати коментар