понеділок, 21 жовтня 2013 р.

Мешканці Запорізької області сподіваються, що асоціація з ЄС буде підписана

19 жовтня активісти громадської кампанії «Євронаступ», разом із партнерами з запорізького осередку ВГМО «Євромолодь», здійснили поїздку до Пологівського та Гуляйпільського районів Запорізької області.

Не звертаючи увагу на несприятливі погодні умови активісти розповсюдили символіку України та Євросоюзу, а також інформаційні матеріали, що стосуються євроінтеграції та питань асоціації з ЄС.

У обох районах кількість розданих матеріалів була більш ніж значною, а сприйняття активістів та їх діяльність -  у абсолютній більшості випадків була схвальною.
Зокрема, місцеві жителі звертали увагу представників організацій на необхідність єдності між владою та опозицією щодо питань асоціації України та ЄС, та висловлювали свою вдячність за візит до їхніх міст.

Пізніше представники «Євронаступу» та «Євромолоді» провели цікаві євро-гутірки для вихованців Гуляйпільської спеціалізованої школи-інтернату.  Діти в ігровій формі  дізнавалися цікаві речі про ЄС та Європу та малювали європейську Україну, яку вони її собі уявляють. Наприкінці заходу вихованці отримали подарунки від гостей із Запоріжжя.

«Не зважаючи на те, що в районних центрах області ні влада, ні опозиція практично не приділяли уваги популяризації європейського шляху України, місцеві жителі давно зробили свій вибір – вони хочуть, щоб асоціація була підписана, та сподіваються на повноправне членство в ЄС у майбутньому. Ми навіть не чекали такого розуміння та підтримки наших дій та ідей!», - зазначив координатор «Євронаступу» у Запоріжжі Дмитро Харьков.

Під вечір запоріжці покинули межі Гуляйпільського та Пологівського районів, однак запевнили місцевих жителів, що їх візит не останній і вони неодмінно повернуться.


Немає коментарів:

Дописати коментар