пʼятницю, 4 жовтня 2013 р.

Одесити вимагають вирішувати питання безпритульних тварин європейськими методами

Одеські громадські та природоохоронні організації провели пікет біля стін мерії з вимогою звернутися до європейських методів вирішення питання безпритульних тварин. Зокрема у заході, що був приурочений до Міжнародного дня захисту тварин, взяли участь представники «Одеського союзу захисту тварин», ГО «Чорноморського Гайдамацького З’єднання», всеукраїнської громадянської кампанії «Євронаступ», правозахисної організації «Десяте квітня» та ін.

Як повідомив один із учасників акції, представник «Євронаступу» Олексій Губський, міськрада Одеси скасувала всі соціальні програми, що діяли при минулій владі та вдається до жорстоких методів у вирішенні питання безпритульних собак.

«Українська влада заявляє про європейський геополітичний вибір, але методи, якими зараз вирішують проблему безпритульних тварин, нічого спільного з Європою та євроінтеграцією не мають. Діючи при минулій одеській владі соціальні програми скасовані, а притулок «Ковчег», який може вирішити проблему безпритульних собак, знаходиться на межі знищення. Ми закликаємо чиновників припинити знущання над безпритульними тваринами та скористатися досвідом Європи у вирішенні цього питання», - заявив Губський.

Учасники заходу прийняли рішення передадати до притулку «Ковчег» корм для котів та собак, для підтримки діяльності притулку.



Немає коментарів:

Дописати коментар