середу, 2 жовтня 2013 р.

71% запорізької молоді підтримує євроінтеграцію

71% запоріжців віком від 18 до 35 років - за підписання угоди з ЄС. Про це свідчать результати опитування, проведеного громадською кампанією «Євронаступ» за підтримки Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД. 20 % представників цієї вікової категорії - проти, ще 9% не визначилися.

Загалом, у запорожців думка розділилася. 43% підтримують підписання асоціації з ЄС, проти 42%, ще 15% не визначилися з відповіддю. 

Всього було опитано 600 мешканців Запоріжжя за основними показниками методом анкетування в період з 26 по 29 вересня.

За словами координатора «Євронаступу» в м. Запоріжжя Дмитра Харькова, ці дані в цілому відповідають настроям мешканців міста:

«Логічно, що молодь найбільше в Запоріжжі підтримує євроінтеграційні стремління держави. Бо в цієї категорії є бажання і можливість отримувати інформацію з різних джерел, а не лише з каналів російського телебачення. На жаль, люди пенсійного віку є більш зашореними в цьому питанні, не дивно, що дуже мало осіб віком від 55 років підтримують підписання угоди з ЄС. Якщо брати по районах міста, то більша частина противників асоціації проживає в робітничих мікрорайонах і околицях міста, прикладом тут є житловий масив Кічкас, де зосереджена значна частина підприємств Запоріжжя», - зазначає Дмитро Харьков.

Нагадаємо, ініціатором кампанії «Євронаступ» виступає фонд Сергія Бондарчука «Нові традиції».

Немає коментарів:

Дописати коментар