понеділок, 21 жовтня 2013 р.

Євронаступ: Мешканці Київщини сприймають євроінтеграцію як спосіб змінити владу

19 жовтня до районного центру Іванків, що у Київській області, завітали активісти всеукраїнської громадянської кампанії «Євронаступ». 
Представники кампанії розповсюдили по містечку брошури «Асоціація з ЄС: що це нам дасть» та іншу літературу, що стосувалася питання економічних вигод від асоціації, навчання в країнах ЄС тощо.

Спілкування з людьми засвідчило, що вони мають дуже загальне уявлення про те, що таке євроінтеграція і про те, чим взагалі є Євросоюз.

Віктор, таксист, смт. Іванків: «Моїм родичам пощастило побувати в Європі. Там дійсно зовсім інше ставлення до людей. Там порядок і закон, там нема такого, як у нас в районі, де незаконно ріжуть ліс і продають закордон. За таке чиновники уже б сиділи в тюрмі! Нам треба в ЄС, а якщо Україна туди не вступить, то нехай наші діти їдуть туди навчатися і працювати. Бо за цієї влади у нас нічого доброго не буде!»

Ольга Максимівна, пенсіонерка, с. Термахівка: «Я не знаю за ту Європу, нам би щось з Україною зробити… Хочеться, щоб Україна якось піднялася з колін, щоб тут можна було нормально жити. Не знаю, чи доживемо ми до тих часів».

Володимир, працівник лісового господарства, смт. Іванків: «Якщо дійсно ЄС допоможе Україні – то я підтримую євроінтеграцію. Тут у нас в Іванкові ніхто за євроінтеграцію не говорить. Хотілося б, щоб і в нашому районі почали розбудовувати сільські господарства як у Європі. Але у нас така влада, що тільки собі гребе, думаю, вона не зацікавлена, щоб ми вступили до Євросоюзу».

Як розповів координатор «Євронаступу» у Києві Сергій Пархоменко, після спілкування із мешканцями Іванкова склалося враження, що євроінтеграція для багатьох мешканців райцентру розглядається як спосіб змінити владу: 

«Роботою державних інституцій в Іванківському районі незадоволені майже всі. Люди в першу чергу бачать в ЄС ту силу, яка може допомогти відсторонити діючих чиновників від влади. Хоча зараз у мешканців району переважає скепсис, і вони не вірять, що діючий уряд сприятиме інтеграції України з Євросоюзом, бо, на думку людей, уряд не хоче жити за європейськими законами», - підкреслив Сергій Пархоменко.


Немає коментарів:

Дописати коментар