понеділок, 7 жовтня 2013 р.

Зона вільної торгівлі з ЄС дасть реальний приріст економіки за 2 роки – «Євронаступ»

5 жовтня в Сумській муніципальній галереї відбувся круглий стіл - дискусія на тему «Асоціація з ЄС: що це нам дасть» та презентація збірки публікацій «Творимо Українську справу», автором якої є директор Центру зовнішньополітичних досліджень OPAD, представник всеукраїнської громадянської кампанії «Євронаступ» у Києві Сергій Пархоменко.

Презентуючи свою книгу, Сергій Пархоменко зазначив, що вона стала наслідком 7 років його публіцистичної діяльності; основною її задачею є визначити найактуальніші проблеми України в сучасний період і, враховуючи історичний досвід, зуміти їх правильно розвязати. Однією з основних проблем є проблема геополітичного вибору. 

«Україна стоїть на межі «двох світів», тому приречена обрати лише один шлях – або це ЄС і НАТО, або Митний союз і ОДКБ», - каже політолог.

«Керівництво Росії наразі бачить Україну лише як територію свого впливу. Задача Кремля – позбавити нас суверенітету, бо там нас не сприймають за незалежну державу, а лише як «геополітичне непорозуміння», як свою колонію», - додає представник «Євронаступу» в Сумах Олександр Ревенко.

«Асоціація з ЄС – єдиний шанс уникнути економічного колапсу й дефолту, адже після Вільнюсу Євросоюз готовий надати нам фінансову допомогу. Зона вільної торгівлі та прямі інвестиції з Європи сприятимуть, за моїми прогнозами, реальному росту економіки вже за 2 роки. Ми матимемо за додатковою угодою про ЗВТ пільги для нашої сільгосппродукції, що піде на експорт. Крім того ЄС буде жорстко контролювати виборчий процес і дотримання антикорупційного законодавства, що дозволить поставити владу в цивілізовані рамки», - додав експерт. 

Один з гостей заходу - противник євроінтеграції, що під час заходу намагався залякати присутніх «колапсом економіки в разі підписання угоди про асоціацію з ЄС», після наведеного фактажу намагався перевести риторику на те, що «в Європі самі геї», але коли побачив, що його не сприймають, швиденько втік з зали.

В кінці заходу представники «Євронаступу» подякували ВУТ «Просвіта», Молодіжному Націоналістичному Конгресу та фонду Сергія Бондарчука «Нові традиції» за допомогу в проведенні круглого столу.

Немає коментарів:

Дописати коментар