понеділок, 21 жовтня 2013 р.

У Тернополі відбулася акція «Шлях до Вільнюса»

Протягом 18-19 жовтня на Тернопільщині проходила просвітницька акція «Шлях до Вільнюса», організаторами якої виступили активісти всеукраїнської громадської кампанії «Євронаступ». Акція відбулась як у самому Тернополі, так і в районах області, зокрема – Зборівському та Козівському.

В рамках акції активісти кампанії роздали більше тисячі примірників інформаційних буклетів та журналів, у яких роз’яснюється актуальність підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. 

Також представники «Євронаступу» відвідали низку установ та підприємств, де поспілкувались із мешканцями Тернопілля щодо важливості активної народної підтримки євроінтеграції України. У свою чергу, тернополяни висловили свою готовність підтримати євроінтеграційні процеси на рівні всенародного волевиявлення.

Як зазначив координатор «Євронаступу» на Тернопільщині Олег Вітвіцький, підтримка мешканців області євроінтеграційного курсу є природньою й обумовлена ментальними та історичними причинами.

«Тернопільщина – давній український європейський край, де споконвіку шануються як національні, так і демократичні цінності та свободи. Тому буде дуже символічно, якщо саме з нашої області вийде ініціатива щодо проведення всеукраїнського референдуму на підтримку української євроінтеграції», - вважає Вітвіцький.

Немає коментарів:

Дописати коментар