четвер, 17 жовтня 2013 р.

«Євронаступ» розпочинає кампанію на підтримку єврореферендуму

17 жовтня Інститут світової політики за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та регіонального партнера заходу - всеукраїнської громадянської кампанії «Євронаступ» провели у Запоріжжі «Вуличний євроуніверситет».

Захід розпочався з офіційного відкриття виставки карикатур присвячених перевагам європейської інтеграції, що відбулася за участі Посла Великої Британії Саймона Сміта, директора Інституту світової політики О. Гетьманчук, першого заступника директора ІСП Сергія Солодкого та координатора кампанії «Євронаступ» у Запоріжжі Дмитра Харькова. 

Пізніше Посол Саймон Сміт провів лекцію про переваги євроінтеграційного курсу та відповів на питання присутніх студентів та журналістів.

За словами Дмитра Харькова, проведення подібних заходів – це найкраща пропаганда євроінтеграційного курсу.

«Питання євроінтеграції - одна з найбільш обговорюваних тем влади та опозиції. Але багато українців не розуміють навіть основ різниці між перспективами в ЄС і тим, що ми маємо зараз. Саме такі заходи як євроуніверситет, дають можливість кожному поспілкуватися з представниками Євросоюзу, задати питання та порівняти життя в Україні і ЄС, переглядаючи ілюстрації», - повідомив Харьков.

Під час заходу представник «Євронаступу» також оголосив про підтримку проведення референдуму з євроінтеграції. 

«Євронаступ» разом із іншими громадськими організаціями підтримують ініціативу Сергія Бондарчука - представника Національного круглого столу «Порозуміння заради європейського майбутнього». Ми розпочинаємо підготовку для проведення мобілізаційної кампанії на підтримку референдуму, який надасть легітимності нашого євроінтеграційного курсу. В найближчі тижні ми напрацюємо стратегію кампанії по народному єврореферендуму й ознайомимо з нею громадськість», - пообіцяв Харьков.

Немає коментарів:

Дописати коментар