четвер, 27 червня 2013 р.

Національний круглий стіл щодо євроінтеграції має відбутись у вересні

Національний круглий стіл щодо євроінтеграції має відбутись у вересні. Про це сьогодні під час прес-конференції заявили учасники ініціативи Національний круглий стіл «Порозуміння заради європейського майбутнього».

Учасники ініціативи оприлюднили заяву в якій закликали лідерів опозиції та представників влади відгукнутись на пропозицію по створенню Національного круглого столу, задля того, щоб налагодити якісний, публічний діалог та максимально посприяти підписанню Угоди про асоціацію з ЄС.

У заході взяли участь відомі громадські діячі, експерти, політологи. Зокрема, Вячеслав Брюховецький (Почесний Президент НаУКМА), Сергій Бондарчук (громадсько-політичний діяч), Вахтанг Кіпіані (редактор «Історичної правди»), Костянтин Матвієнко (експерт Корпорації «Гардарика»), Остап Кривдик (політолог, активіст), Петро Кошуков (співкоординатор руху «Ми-європейці»), Андрій Левус (громадський активіст, кампанія «Євронаступ») та Віктор Небоженко (Директор соціологічної служби «Український барометр»).


«Робота Верховної Ради України сьомого скликання свідчить, що ні влада, ні опозиція не квапляться піти на непопулярний у середовищі їхніх виборців крок, сівши за стіл переговорів з метою виробити спільний План дій реалізації європейського курсу України. Саме тому необхідні громадянські ініціативи, що допоможуть сторонам протистояння організувати такий процес.Вперше таку ідею висловила Юлія Тимошенко у своєму листі «День Європи» в якому вона закликала політиків порозумітись заради європейської перспективи України», - йдеться у заяві.

«Наше завдання полягає в тому, щоб до жовтня разом з політичними суб'єктами, експертами, громадськими активістами, представниками духовенства, міжнародними спостерігачами сформувати порядок денний засідання Національного круглого столу, створити проект Плану дій реалізації європейського курсу України та визначити уповноважених осіб для підписання цього документу», - вважають учасники прес-конференції.

Для реалізації Плану дій була створена спеціальна Робоча група для ведення відповідних перемовин та консультацій, яка напрацьовуватиме документи та здійснюватиме організаційне забезпечення ініціативи. Її координатором визначено Сергія Бондарчука, головою Наглядової ради — В’ячеслава Брюховецького.

«Українці мають знайти в собі сміливість для консенсусу. Для нас може слугувати прикладом польський «круглий стіл», що відбувся у 1989 році, коли непримиренні сторони спромоглися домовитись, в результаті чого Польща змогла досягти успіху як держава», - сказав під час презентації В.Брюховецький.

«Нашою метою є те, щоб у вересні цього року відбувся Національний круглий стіл щодо реалізації європейського курсу України. Він підготує план дій європейської інтеграції, який міститиме конкретні кроки — правові, законодавчі та політичні. Ми зробимо все, щоб під цим документом поставили підписи і президент України В. Янукович і лідер опозиції Ю. Тимошенко», - заявив під час заходу С.Бондарчук.

Учасники Круглого столу переконані, що об’єднавши зусилля українці зможуть подолати всі проблеми, що заважають євроінтеграції.

«Нам спільно треба усунути усі перешкоди, які заважають долученню України до європейської спільноти. На Україну дивиться весь світ, і ми маємо шанс довести усім друзям та недругам, що українці здатні подолати розбрат заради вищої цілі, що ми є цивілізованим, європейським народом», - йдеться у заяві.

Фото з презентації

Прес-служба Громадської ініціативи

Національний круглий стіл «Порозуміння заради європейського майбутнього»

1 коментар:

  1. ТАК-Ми є,Ми будемо,Ми повинні!!!
    А починати треба з СЕБЕ. Кожен хто себе ідентифікує УКРАЇНЦЕМ, задає СОБІ питання, а чи став Я краще? А що Я зробив для покращення? А чим Я можу допомогти ближньому?
    Будуймо Україну в СОБІ!!!

    ВідповістиВидалити