четвер, 20 червня 2013 р.

Тернополяни підтримують угоду про асоціацію з ЄС

Понад 80% тернополян висловлюються за підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це стало відомо після проведення опитування громадської думки активістами молодіжних патріотичних організацій.

Захід відбувався в рамках всеукраїнської кампанії «Євронаступ», за підтримки фонду Сергія Бондарчука «Нові традиції».

«Наші волонтери провели опитування більше двохсот мешканців міста Тернополя. В цілому мешканці міста позитивно ставляться до потреби підписання Угоди про асоціацію. Принаймні, жодного голосу проти ми не зафіксували. Лише трохи більше 10% респондентів не визначились з позицією з цього питання, адже мало проінформовані щодо проблем євроінтеграції. Більшість тернополян добре розуміють переваги євроінтеграційних процесів, хоча, водночас, їх турбує відсутність чіткої зовнішньополітичної лінії з боку влади», – прокоментував один із організаторів заходу Олег Вітвіцький.

Він також повідомив, що в Тернополі і надалі будуть проводитися просвітницьки акції в рамках кампанії «Євронаступ», завдяки яким активісти сподіваються підвищити обізнанність населення щодо процесів євроінтеграції, а також збільшить громадський тиск на органи виконавчої влади для виконання вимог «зі списку Фюле».

Немає коментарів:

Дописати коментар