понеділок, 1 липня 2013 р.

Через відсутність інформаційної кампанії луганці не знають про переваги європейської інтеграції

Понад 35 % мешканців Луганщини висловилися за підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, 33 % за інтеграцію з Митним союзом. Про це стало відомо після проведення опитування громадської думки представниками громадських організацій «Європейської молоді України» та «Центру інноваційної співпраці студентів», що відбулося в рамках всеукраїнської кампанії «Євронаступ». 

Опитування проводилось в містах Луганської області, серед яких - Луганськ, Лутугіне, Щастя та Красний Луч. Вибірка становила 150 респондентів.

Як відзначив організатор заходу, активіст «Євронаступу» Олександр Никоноров, проблема низької підтримки євроінтеграції з ЄС – відсутність інформації.

«Наявність такої ситуації є наслідком того, що у східних областях України, та на Луганщині зокрема, наочно спостерігається факт відсутності проведення інформаційної кампанії, метою якої має бути донесення населенню Луганщини інформації про переваги європейської інтеграції та наслідки від підписання Угоди про Асоціацію з Євросоюзом. Ані опозиційні політичні сили, ані громадський сектор не проявляють належної активності в даному напрямі», - заявив Никаноров.

При цьому він також додав, що з іншого боку, враховуючи відсутність проведення належних інформаційних кампаній проєвропейськими силами, у регіоні значно активізувався проросійський громадський сектор. Наслідком їхньої діяльності стають пропагандистські кампанії з популяризації євразійського вектору розвитку України.

«За таких умов ми можемо очікувати посилення відкрито антиукраїнських кампаній з дискредитації процесу європейської інтеграції напередодні вільнюського саміту «Східного партнерства», - резюмував Никоноров. – Громадськості треба об’єднати зусилля для проведення належної просвітницької та інформаційної кампаній в регіоні, спрямованих на позитивне висвітлення курсу євроінтеграції. Відсутність зворушень в цьому напрямі може означати подальше зміцнення російського лобі та посилення антиєвропейських настроїв у Донбаському регіоні».

Нагадаємо, ініціатором всеукраїнської кампанії «Євронаступ» виступає Фонд Сергія Бондарчука «Нові традиції».


Немає коментарів:

Дописати коментар