пʼятницю, 21 червня 2013 р.

Євроінтеграційний круглий стіл сприятиме чесності виборів у проблемних округах

Національний круглий стіл "Порозуміння заради європейського майбутнього" може відіграти важливу роль у тому, щоб вибори до Верховної Ради у 5 округах відбулися чесно і не стали перешкодою для української євроінтеграції. Про це в ефірі 5 каналу заявив член Ініціативної групи Національного круглого столу, політолог і публіцист Остап Кривдик.

“По-перше, потрібна процедура, що поставить всіх учасників круглого столу у рівні умови. По-друге, має бути нейтральна територія, бо чия територія, той і пропонує свої правила”, - сказав Кривдик.

Він наголосив на тому, що чільні представники влади і опозиції повинні на Круглому столі публічно гарантувати відсутність фальсифікацій на виборах.

"Вони повинні просто виконати закон, а не гратися в політичні ігри", - зазначив він. 

Нагадаємо, що вчора, 20 червня, відомі громадські діячі заявили про ініціативу із започаткуванняНаціонального Круглого столу “Порозуміння заради європейського майбутнього”. Головне завдання ініціативи - зупинити політичні спекуляції довкола теми євроінтеграції. 


Серед ініціаторів цього процесу: В.Брюховецький (Почесний Президент НаУКМА), С.Бондарчук (громадсько-політичний діяч), Я.Грицак (професор, УКУ), В.Кіпіані (редактор “Історичної правди”), К. Матвієнко (експерт Корпорації “Гардарика”), В.Мусіяка (професор, правник), С.Романів (громадсько-політичний діяч української діаспори, Австралія), О. Таланчук (Президент Університету “Україна”), О.Кривдик (політолог, активіст), Євген Іхельзон (співкоординатор руху “Ми-європейці”), А.Левус (громадський активіст).

Перший етап Круглого столу запланований на кінець червня 2013 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар