четвер, 13 червня 2013 р.

«Євронаступ» проаналізував діяльність податкової в Сумах

Сумські активісти всеукраїнської кампанії «Євронаступ» провели соціологічне опитування діяльності Державної податкової інспекції серед мешканців міста. Захід відбувся біля приміщення ДПІ м. Суми.

Сумчанам запропонували відповісти на анонімну анкету яка включає в себе питання про загальну діяльність ДПІ м. Суми, ставлення до розмірів ставки податку, відчутність покращення оподаткування після реформ 2010 року та можливі прояви корупції з боку органів податкової інспекції. Також кожен опитуваний зміг написати свої критичні зауваження та пропозиції щодо покращення роботи ДПІ.

Як повідомив організатор акції, активіст «Євронаступу» Олександр Ревенко, люди досить позитивно поставилися до анкетування, з готовністю відповідали на питання.

«Практично всі перехожі, до яких ми звернулись з проханням відповісти на питання анкети, з легкістю на це погодилися. Люди виказують сподівання, що керівництво податкової інспекції відреагує на їхні зауваження», - розповідає Ревенко.

Всього в опитуванні взяли участь 126 чоловік. Серед найпоширеніших зауважень та скарг щодо діяльності податкової сумчани вказали:
- телефоні дзвінки керівникам підприємств з проханнями заплатити прибуток наперед (хоча підприємець може вийти і "в нуль");
- планові перевірки в ході яких підприємець з вірогідністю в 99% залишається з штрафом (плани треба виконувати);
- важкість потрапляння до інспектора, особливо в дні здачі звіту та інші.

На питання: "Чи задовільняє Вас нинішня система оподаткування?", 76% опитуваних відповіли негативно. Також лише 19% з опитуваних сумчан відчули покращення системи оподаткування.
Про наявність корупції в податкових органах заявили 22% респондентів.

Після опрацювання всіх даних організатори планують передати результати опитування особисто начальнику ДПІ м. Суми.



Нагадуємо, що ініціатором всеукраїнської кампанії «Євронаступ» виступає Фонд Сергія Бондарчука «Нові традиції».

Немає коментарів:

Дописати коментар