понеділок, 17 червня 2013 р.

У Харкові відбулася акція «Зроби свою аватарку європейською!»

16 червня у Харкові відбулась молодіжна акція «Зроби свою аватарку європейською!». Захід проходив в рамках всеукраїнської кампанії «Євронаступ».

Молоді просвітяни, організатори акції, проводили опитування серед громадян щодо їх ставлення до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, розповідали про 19 вимог з так званого «списку Фюле», та про добровільне взяте зобов’язання їх виконати. Також активісти пропонували всім охочим сфотографуватися з прапором ЄС. 

За словами організаторів, не знайшлося жодної людини, яка б висловилася проти співпраці з ЄС, навпаки, люди переймалися, що європейські держави навряд чи захочу захочуть мати щось спільне з країною, в якій такий високий рівень корупції та низькі соціальні стандарти.

«Місце проведення акції ми спеціально вибрали поблизу пам’ятника Г.С.Сковороді, адже саме його називають «українським європейським інтегратором». У своїх філософських працях він обстоював ідею рівності між людьми, права кожного, незалежно від соціального становища, вважаючи волю найвищим досягненням людини.. Надалі ми плануємо залучати до вільного діалогу про європейські цінності мешканців області, адже чим більше відбуватиметься подібних дискусій, тим скоріше відродиться наше суспільство, з вмінням аналізувати події, реагувати й не мовчати», - розповідає організатор акції Олена Дюженко.

Нагадаємо, що ініціатором кампанії «Євронаступ» виступає Фонд Сергія Бондарчука «Нові традиції».


Немає коментарів:

Дописати коментар