пʼятницю, 3 травня 2013 р.

У Києві презентують «Книгу мертвих» до дня пам’яті жертв Другої світової війни



8 травня у Києві, за сприяння Фонду Сергія Бондарчука «Нові традиції», відбудуться заходи присвячені вшануванню загиблих українців у Другій світовій війні.

О 10:00 в приміщенні 1-го корпусу Національного університету «Києво-Могилянська академія» (вул. Іллінська, 4, 301 ауд.), відбудеться круглий стіл на тему «Людський вимір Другої світової війни».

У заході візьмуть участь ініціатор проекту «Книга мертвих» Ульріх Шаде (м.Брауншвайг, Німеччина), експерт з доступу до архівів Центру досліджень визвольного руху Ігор Кулик та меценат Сергій Бондарчук.

Організаторами заходу виступають Центр історії державотворення України ХХ століття Національного університету «Києво-Могилянська академія» та Фонд Сергія Бондарчука «Нові традиції».

О 13:30 в УНІАН буде презентовано «Книгу мертвих» в якій зібрана інформація про загиблих у місті Брауншвайг (Нижня Саксонія, Німеччина) в часи Другої світової війни, серед яких близько 1000 українців. Книгу видано тиражем у 50 примірників і розіслано по українських архівах. Наступним кроком організаторів проекту буде пошук родичів померлих в таборі та спільна поїздка на могили жертв війни.

У прес-конференції візьмуть участь ініціатор проекту Ульріх Шаде, експерт з доступу до архівів ЦДВР Ігор Кулик та меценат Сергій Бондарчук. Очікується також участь одного з родичів тих, чиї прізвища вказано у Книзі Мертвих .

О 15:00 відбудеться покладання квітів до пам’ятника жертвам війни у Бабиному Яру.

Додаткова інформація:
067 731 68 21 Остап Кривдик.

Немає коментарів:

Дописати коментар