неділю, 19 травня 2013 р.

Велопробіг до Дня Європи на Чернігівщині

18 травня у Корюківському районі, що на Чернігівщині, в рамках всеукраїнської кампанії «Євронаступ», відбувся велопробіг з нагоди Дня Європи. Організоваторами заходу виступив КММГО «Альтернатива» за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та Фонду Сергія Бондарчука «Нові традиції».

Під час велозаїзду учасники подолали понад 60 кілометрів за маршрутом Корюківка-Сядрино-Холми-Сядрино-Корюківка. В зазначених населених пунктах громадські активісти роздавали друковані матеріали та атрибутику Європейського союзу, розгортали великий прапор ЄС.

Зокрема в бібліотеки міста Корюківки, села Сядрино та смт Холмів передано понад 100 брошур та тематичних журналів, з інформацією про співпрацю України та ЄС, можливості навчання в країнах Європи, а для дітей були надані цікаві пізнавальні збірники «Європа-гра».

Також під час велопробігу активісти «Альтернативи» завітали до Холминскої загальноосвітньої школи, де передали для учнів та педагогів інформаційні матеріали надані Представництвом ЄС в Україні.

«Абсолютна більшість людей, з якими нам довелося сьогодні поспілкуватися, підтримують євроінтеграційні процеси України, що є дуже позитивним фактором. Проте найбільша проблема, яка може завадити підписанню Угоди про асоціацію, є не виконання вимог зі «списку Фюле». І ця відповідальність лежить повністю на владі, адже українці з своїми прагненнями вже визначились», - говорить учасник велозаїзду Сергій Мілейко.

Нагадаємо, всеукраїнська кампанія «Євронаступ», метою якої є сприяння євроінтеграційним процесам в Україні, стартувала в квітні у найбільших містах країни. Ініціатор кампанії - Фонд Сергія Бондарчука «Нові традиції».





Немає коментарів:

Дописати коментар