вівторок, 7 травня 2013 р.

Запорізькі комунальні підприємства продовжують гратися в хованку


Вже близько двох місяців запорізька антикорупційна ініціатива «Стоп-відкат» намагається отримати відповідь про фінансовий стан КП «Основание».  Тепер цією проблемою займеться і запорізька прокуратура. Про це повідомили представники ЗОГО «Запорізька Антикорупційна Ліга».

15 березня представники ініціативи «Стоп-відкат» направили інформаційний запит керівництву КП «Основание», з проханням надати наступну інформацію:
- суму коштів отриманих від населення за друге півріччя 2012 року в якості сплати за комунальні послуги; 
- суму коштів витрачених підприємством на ремонт житлового фонду за той самий період; 
- інформацію про загальну кількість об'єктів житлового фонду, які станом на 18.02.13 отримують послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води, виконавцем яких є КП «Основание»;
 - інформацію про дохід та витрати КП «Основание» у 2012 році.

За словами представників ініціативи, незважаючи на те, що, згідно з українським законодавством, максимальний термін для надання відповіді становить 15 днів, на даний момент ніякої інформації комунальники так і не надали. Тому представникам «Стоп-відкату» нічого не залишилось, окрім як звернутися зі скаргою до прокуратури з вимогою відновити законність і покарати порушників - керівництво КП «Основание».

«Той факт, що керівництво комунального підприємства поводиться протизаконно, дозволять нам зробити логічний висновок: у КП «Основание» проблеми з фінансами, які воно намагається приховати від громадськості. Тож невідомо, куди і на що йдуть мільйони гривень, сплачені городянами за послуги ЖКГ», - прокоментував голова організації «Українська Справа» Ігор Артюшенко.

«Ще восени 2012 року перші особи міста та області, мер Запоріжжя Олександр Сін і губернатор Олександр Пеклушенко, офіційно заявили про підтримку нашої ініціативи. До того ж, Олександр Сін запевнив, що він особисто зацікавлений у тому, щоб ми отримували всю необхідну інформацію і в повному обсязі. Виходить, що особиста зацікавленість міського голови або нічого не значить для керівників комунальних підприємств, або його слова розходяться з його діями», - додав голова організації «Запорізька Антикорупційна Ліга» Дмитро Харьков.

Нагадаємо, що діяльність ЗОГО «Запорізька Антикорупційна Ліга» здійснюється за підтримки Фонду Сергія Бондарчука «Нові традиції».



Немає коментарів:

Дописати коментар