четвер, 8 серпня 2013 р.

Євроінтеграція є гарантією того, що «грузинський сценарій» Росії не повториться для України

«Зближення з Європою необхідне Україні задля захисту власної державності. Сьогодні - 5 річниця російської агресії проти суверенної Грузії. Символічним цей день є і для нас. Адже війна проти Грузії - війна проти всього цивілізованого людства, проти основ міжнародного права, проти демократії та свободи. 
Приклад Грузії — це нагадування, що навіть у ХХІ столітті загроза вторгнення є реальністю, що незалежність не є вічним подарунком долі. За неї потрібно боротись щодня», - заявив координатор робочої групи Національного круглого столу «Порозуміння заради європейського майбутнього» Сергій Бондарчук в рамках обговорення Плану дій щодо реалізації європейського курсу України, яке вчора відбулось у Києві.

«Я радий, що 5 років тому Україна стала на захист територіальної цілісності Грузії, і протягнула руку допомоги грузинському народові. Я пишаюсь тим, що особисто був причетний до цього», - зазначив С.Бондарчук.

Громадський діяч також вважає, що українці повинні завжди пам'ятати - приналежність до європейського простору безпеки та демократії є гарантією нашої незалежності та територіальної цілісності. 

«Більше того - західні країни є нашими міжнародними гарантами. 20 років тому ми відмовились від ядерної зброї в обмін на гарантії нашої безпеки. Тому Угода про асоціацію між Україною з Євросоюзом є не лише політико-економічним документом, а й першим вагомим, стратегічним кроком в напрямку долучення нашої держави до західного геополітичного безпекового товариства вільних націй. І це природно, адже українці історично, ментально, культурно є європейським народом», - додав він.

«Альтернативи європейському курсу України не існує. Хто працює проти цього - є агентами впливу путінського режиму. Їм не місце в українській політиці», - заявив Сергій Бондарчук.

Нагадаємо, що 7 серпня у Києві відбувся Громадський етап Національного круглого столу «Порозуміння заради європейського майбутнього», на якому було прийнято План дій щодо реалізації європейського курсу України (Європлан). Очікується, що представники влади і опозиції підпишуть його 23 серпня, на політичному етапі НКС.

Немає коментарів:

Дописати коментар