понеділок, 19 серпня 2013 р.

У Луганську провели інформаційну акцію «Луганщина обирає ЄС»

17 серпня у Луганську відбулася інформаційна акція «Луганщина обирає ЄС». Організаторами акції виступили активісти громадських організацій «Європейська Молодь України» та «Центру інноваційної співпраці студентів», захід проходив в рамках всеукраїнської громадянської кампанії «Євронаступ».

Під час акції активісти розповідали луганцям про переваги Угоди про асоціацію з ЄС та перспективи процесу євроінтеграції в цілому. Також організатори цікавились у пересічних мешканців міста про їхнє відношення до євроінтеграційного курсу України, та питали, чи хотіли б вони жити в ЄС.

Як показали результати, більшість опитуваних або необізнані про процес євроінтеграції або ще не визначились, чи варто їм підтримувати рух до ЄС.

Загалом, за підписання Угоди з ЄС висловилися понад 30 % опитаних мешканців Луганська, 28 % підтримують інтеграцію до Митного союзу.

«У регіоні значно активізувався проросійський громадський сектор. Подальша пасивність та відсутність належних інформаційних кампаній з євроінтеграції може призвести до дуже негативних наслідків. Тому до справи інформування мешканців міста про ЄС взялися представники громадськості», - розповів організатор заходу Олександр Никоноров. 

За словами Никонорова, переваги вступу України саме до ЄС є однозначними. 

«Згідно статистики, ВВП країн ЄС складає 16,4 трлн дол., Митного союзу – 2,3 трлн дол.; імпорт країн Євросоюзу становить 2,4 трлн дол., країн МС – о,4 трлн дол.; середня зарплатня в країнах Європейського Союзу становить 2,9 тис дол., у Митному союзу – 0,8 тис дол., тривалість життя в ЄС – 76, у МС відповідно – 66 років. Виходячи з цих даних, отримуємо цілком однозначний висновок – Україна має рухатись до ЄС», - вважає Никаноров. 

Нагадаємо, ініціатором всеукраїнської кампанії «Євронаступ» виступає Фонд Сергія Бондарчука «Нові традиції».

Немає коментарів:

Дописати коментар