четвер, 15 серпня 2013 р.

У Чернігові відкрили «Вуличний євроуніверситет»

15 серпня у Чернігові відбулося офіційне відкриття «Вуличного євроуніверситету». Даний проект реалізує Інститут світової політики, який проводить серію публічних заходів, під час яких лідери громадської думки, експерти з відповідної теми, мають змогу безпосередньо поспілкуватися з громадянами у неформальній обстановці.

Зокрема мешканці Чернігова змогли поставити запитання заступнику посла Великої Британії в Україні Мартіну Дею, який провів імпровізовану лекцію на тему європейської інтеграції. 

Малюнки, представлені на «Вуличному євроуніверситеті», ілюструють дві реальності у більш ніж двадцяти вимірах соціального, економічного, політичного життя в Україні та країнах ЄС. 

Ілюстрації були створені відомими українськими художниками: Мариною Туровською, Костянтином Каланчевим Ігорем Бежуком та Олексієм Кустовським на замовлення Інституту світової політики.

Захід відбувся за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», раніше проект був підтриманий USAID, UNITER, Pact, Global Reporting та Swedish Institute. У Чернігові до проведення акції долучилися члени «Євроклубу» школи №1 та представники всеукраїнської громадянської кампанії «Євронаступ». 

«Проведення подібного заходу у Чернігові продемонструвало підтримку євро інтеграційного курсу України. Адже люди із різноманітних середовищ об’єдналися заради спільної мети: популяризації ідеї вступу до ЄС», - зазначив представник громадянської кампанії «Євронаступ» у Чернігові Олександр Ясенчук. 

Після Чернігова євроуніверситет помандрує до Ніжина.


Немає коментарів:

Дописати коментар