понеділок, 29 квітня 2013 р.

Громадські діячі Одещини розповіли про тиск і відносини з владою


29 квітня в Одесі, в рамках всеукраїнської кампанії «Євронаступ», було організовано круглий стіл на тему «Одеський протест. Чи можливий діалог влади та суспільства?». 

На захід були запрошені громадські діячі, правозахисники, а також представники влади - начальник департаменту внутрішньої політики міськради Ірина П'янкова і начальник управління комунікацій з громадськістю Одеської облдержадміністрації Ігор Леонов. Показово, що представники влади заздалегідь погодилися брати участь у круглому столі, але на сам захід не з'явилися.

За словами організаторів, діалогу влади і суспільства, як завжди, не вийшло. Проте вийшов тривалий і плідний діалог з журналістами. Майже дві години учасники круглого столу обговорювали проблеми відносин влади і суспільства, а також про проблеми тиску влади на громадських активістів, які захищали права одеситів. 

З цього питання досить відкрито висловилася активіст громадянського руху «За всю Одесу» Неоніла Ткаченко, заявивши, що «ми готові витягнути за ноги всіх великих чиновників зі своїх кабінетів, щоб вони відповідали за те, що коїться в Одесі».

Учасники круглого столу дійшли висновку, що нинішня влада в Одесі та області в основному займається імітацією діалогу, і представники влади утримуються на своїх місцях тільки з однієї причини, що одесити поки роз'єднані і протест носить розрізнений характер.

«Всі механізми взаємодії влади з суспільством вже давно вичерпані, Одеська влада сприймає жителів як ворогів, як окупаційні війська, які їм заважають далі безсовісно розкрадати наше місто і область », - заявив громадський діяч та політик Сергій Гуцалюк.

За його словами, шлях до ЄС для України буде закритий, якщо влада не змінить відношення до свого народу. Але для цього самі українці мають не боятися відстоювати та боротися за власні права.

«Ми фіксуємо всі порушення закону з боку нинішньої влади, у нас не закінчуються судові розгляди, а зрештою, ми виставимо повний рахунок за всі злодіяння, які принесла правляча партія», - підсумував Сергій Гуцалюк.

Нагадаємо, що всеукраїнська кампанія «Євронаступ» стартувала у найбільших містах України за ініціативи Фонду Сергія Бондарчука «Нові традиції».



Немає коментарів:

Дописати коментар