понеділок, 22 квітня 2013 р.

В Україні стартує кампанія «Євронаступ»


У найбільших містах України - Запоріжжі, Харкові, Донецьку, Луганську, Чернігові, Хмельницькому, Сумах, Одесі та Тернополі стартує кампанія «Євронаступ». В ході кампанії, ініційованої фондом Сергія Бондарчука «Нові традиції», буде проведено ряд заходів, які сприятимуть процесам Євроінтеграції Україні та виконанню так званого «списку Фюле».  Зокрема, щодо виявлення й подолання корупції та непрозорості в діяльності органів державної влади, виконання плану лібералізації візового режиму, підвищення обізнаності громадян в діяльності ЄС та НАТО, участі та впливу громадянського суспільства на виконання владою вимог щодо вступу до ЄС, а також проаналізовані випадки політичного переслідування в Україні.


План найближчих заходів кампанії «Євронаступ»:

У Запоріжжі з 15 квітня по 15 травня буде проведена антикорупційна кампанія «Євронаступ на корупцію». Активістами буде проведений моніторинг і аналіз тендерних закупівель, а також перевірене цільове використання бюджетних коштів Запорізькою міською радою.

24 квітня о 14:00 біля консульського відділу Польщі у Тернополі відбудеться просвітницька акція «Вимагай від влади безвізового режиму з ЄС». Під час заходу активісти розповсюджуватимуть агітаційні та інформаційні матеріали про переваги Євроінтеграції, зокрема, щодо спрощення візового режиму з країнами ЄС.

25 квітня о 16:00 у Чернігові буде проведений круглий стіл за участю громадських та політичних діячів міста на тему: «Євронаступ: від декларацій до змін». Місце проведення: м.Чернігів, вул. Шевченка, 105а, ауд. 221 (Готель Профспілок).
26 квітня в приміщенні Чернігівського державного технологічного університету (вул. Шевченка, 95) відбудеться  конференція на тему: «Зміцнення безпеки через співробітництво» за участю представництва НАТО в Україні та представників посольств країн Північно-Атлантичного Альянсу. Початок конференції об 11:15,  брифінг для ЗМІ заплановано на 12:30.

27 квітня о 15:00 у Харкові за участю громадськості відбудеться круглий стіл на тему: «Підтримка євроінтеграційних напрямків, вплив громадськості на виконання владою взятих на себе  зобов'язань на саміті ЄС в Брюселі». Адреса: м. Харків, вул. Римарська, 18 («Просвіта»).

Акції з підтримки Євроінтеграції плануються також у Сумах, Одесі, Луганську та Донецьку.

Немає коментарів:

Дописати коментар