неділю, 28 квітня 2013 р.

У Харкові обговорили роль громадськості у євроінтеграційних процесах


27 квітня в рамках всеукраїнської кампанії «Євронаступ», у Харкові відбувся круглий стіл на тему: «Підтримка євроінтеграційних напрямків, вплив громадськості на виконання владою взятих на себе зобов'язань на саміті ЄС в Брюсселі». 

Захід проходив в приміщенні харківської «Просвіти» за участю представників різних громадських організацій, журналістів, відбувались прямі включення з представниками української діаспори через мережу Інтернет.

Під час круглого столу піднімалися питання проблем євроінтеграції, аналізувались загрози та можливості, в разі підписання асоціації, та обговорювались завдання, що стоять перед громадськістю для контролю за виконанням владою вимог ЄС.

Зокрема кандидат економічних наук, громадський діяч Тарас Данько докладно розповів про добровільні зобов’язання України, список «Фюле», та провів аналітику реакції Росії у відповідь на процеси зближення з Євросоюзом. 

Представниця Молодої Просвіти, організатор заходу Олена Дюженко наголосила на ролі суспільства у прийняті рішень про євроінтеграцію.

«Для того, щоб примусити нашу владу виконати «вимоги Фюле», в першу чергу, треба популяризувати Європу серед населення, особливо на Сході України, де більшість людей жодного разу не бувала на території ЄС. Наразі в ЗМІ ми чуємо лише негатив: постійно говорять про одностатеві шлюби, економічні кризи у Греції, Португалії. Тож задачу з пропаганди цінностей та можливостей Євросоюзу має взяти на себе громадськість», - вважає Дюженко.

Представниця харківського обласного телебачення (ОТБ) Олена Маковецька, запропонувала створити телевізійні програми на тему європейської інтеграції, для того, щоб мешканці міста отримали більш повну інформацію про ЄС.

В підсумку проведення заходу було вирішено розробити ряд просвітницьких заходів для популяризації євроінтеграції серед мешканців міста, а також заплановано проведення ще одного круглого столу на тему євроінтеграції у травні.

Нагадаємо, що всеукраїнська кампанія «Євронаступ» відбувається за ініціативою Фонду Сергія Бондарчука «Нові традиції».





Немає коментарів:

Дописати коментар