пʼятницю, 26 квітня 2013 р.

Громадськість Чернігова вимагатиме від влади виконати вимоги ЄС


Звернутися з офіційним зверненням до обласної адміністрації та обласної ради з вимогою активізувати конкретні зусилля щодо виконання вимог поставлених ЄС перед Україною - такий результат роботи  круглого столу «Євроінтеграція від декларацій до змін», що напередодні відбувся у Чернігові.

Захід проходив в рамках всеукраїнської кампанії «Євронаступ» ініціатором якої є Фонд Сергія Бондарчука «Нові традиції», організатором заходу виступила чернігівська громадська організація «Суспільна служба України».

Учасники круглого столу, представники різних громадських та політичних організацій чернігівщини, прийшли до висновку, що вимоги ЄС практично не виконуються, і більше зводяться до гасел та декларативних заяв. Зокрема, влада не робить ніяких кроків щодо покращення бізнес-клімату, проведення відкритих тендерних закупівель, та вирішення проблеми з порушеннями прав людини та ін..

«Причиною невиконання Україною добровільно взятих на себе зобов'язань перед Євросоюзом є не просто ігноруванням, це є офіційним політичним курсом сучасної влади», - вважає учасник круглого столу Петро Антоненко, редактор обласної газети «Світ-інфо».

«Дані соціологічних досліджень підтверджують, що українці бачать своє майбутнє у складі ЄС. Влада не може постійно ігнорувати свій народ, саме тому ми – громадськість, маємо проконтролювати процес виконання вимог зі списку Фюле», - заявив в ході круглого столу один із організаторів заходу Олександр Ясенчук.

В кінці заходу учасники підписали звернення до керівництва Чернігівщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар