пʼятницю, 27 вересня 2013 р.

Прапор ЄС замайорить над Чернігівщиною

Використання прапора Європи в Україні та перспективи Чернігова обговорювались у Чернігівському дискусійному клубі «Експертна думка». Засідання якого відбулося за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Нідерланди в Україні Кейса Кломпенхауера, депутатів Чернігівської міської ради, представників громадських організацій, політичних партій та засобів масової інформації.

Головна мета цього заходу – поінформувати громадський актив міста про ініціативу з підняття прапору Європи поряд із Державним прапором під час офіційних заходів та державних свят.

Ще у травні 2013 року таку пропозицію висловив один з депутатів Сумської міської ради. На даний час ініціатива поширилась 12-ма містами України. Особливою активністю в поширенні цього символічного проекту вирізняються випускники Української школи політичних студій Ради Європи.

Круглий стіл у Чернігові завершився тим, що присутні депутати домовилися винести це питання на найближчій сесії.

Відразу ж після закінчення круглого столу учасники підписали звернення на підтримку цієї ініціативи. Свій підпис поставив і представник всеукраїнської громадянської кампанії «Євронаступ» на Чернігівщині Олександр Ясенчук, який також поширив серед присутніх  інформацію про кампанію та роздав інформаційні матеріали про переваги вступу України до ЄС.

«Віднедавна громадськість самостійно почала піднімати прапори ЄС біля офісів своїх організацій. Цю ініціативу потрібно підтримати і на рівні області. За сприяння наших колег та партнерів ми ініціюємо подібні пропозиції і на сесіях районних та міських рад», - зазначив Олександр Ясенчук.

Довідково: Європейський прапор – це єдина емблема Європейської Комісії, виконавчого органу ЄС. На ньому зображено коло з 12 золотих зірок на блакитному тлі, що являє собою ідеал об’єднання народів Європи та символізує довершеність, повноту та єдність. Прапор залишається незмінним протягом багатьох років, незважаючи на розширення ЄС.





Немає коментарів:

Дописати коментар