суботу, 14 вересня 2013 р.

Політична криза в Росії розпочнеться з 28 листопада, – Бондарчук


Питання європейської інтеграції України – це не є суто українське питання. Це питання зміни геополітики як такої. Політична криза в Росії почнеться саме з 28 листопада.

Таку думку 13 вересня під час дискусії «Європейський вибір – шлях до нової держави» у рамках презентації книги Олега Романчука «Перезаснування України» висловив координатор робочої групи національного круглого столу «Порозуміння заради європейського майбутнього», ініціатор всеукраїнської громадянської кампанії «Євронаступ» Сергій Бондарчук.
«Політична криза в Росії почнеться саме з 28 листопада. Оскільки Путіну немає що сказати власному народові, навіщо він повернувся другий раз до керування державою. У нього було єдине завдання – об’єднати землі, народи, які імперія втратила під час останніх 22 років. Внутрішнє своє завдання він не виконав. Окрім того, ми розуміємо, в якому архаїчному стані перебуває економіка, рівень корупції в Росії», – зазначив С. Бондарчук.

На думку громадського діяча, «для політичної верхівки, яка є в Росії, те що відбувається в Україні – це трагедія, тому що вони політичні банкрути».

«Вони розуміють, як тільки Україна підпише угоду про асоціацію, тут почнуться цивілізаційні зміни в середині країни і вони будуть мати наслідки щодо об’єднання церкви в Україні, інших процесів», – сказав С. Бондарчук.

За його словами, важко спрогнозувати, які будуть дії політичної верхівки Росії щодо України, але українці повинні готуватися, щоб відстоювати свій національний інтерес.

С.Бондарчук також відзначив, що європейські політики, політики США розуміють, наскільки Україна є важливою для того, щоб змінювати Росію у тому числі.

«Географічно ми ніколи не будемо мати іншого сусіда. Але ті зміни, які відбудуться в Україні, ми зможемо реверсом відправляти у бік Росії, щоб Росія змінювалося внутрішньо і до світу в цілому», – переконаний він.

С.Бондарчук висловив віру у те, що угода про асоціацію України з ЄС буде підписана на саміті у Вільнюсі. Він зазначив, що це не буде кінець, а тільки початок складної роботи всередині країни.

«Євроінтеграційний процес дає нам можливість переглянути відносини в середині країни», – зауважив С. Бондарчук.

Немає коментарів:

Дописати коментар